Edo maajka put u plus download. Edo Maajka

Edo maajka put u plus download Rating: 7,7/10 972 reviews

Edo Maajka klupskim koncertom predstavio novi album ‘Put u plus’

edo maajka put u plus download

Ipak, to je gotovo i jedina tema koja se izravno tiče ovog prostora. Bio je to nagovještaj da je Edo u najboljoj formi. U toplini klupskog prostora Vintage Industrial Bara Maajka je još jednom je sve prisutne podsjetio zašto je jedan od najuspješnijih glazbenika regije. Radilo se o albumu kojeg se pobožno čekalo, ipak je predstavljao jednu novu epohu za Edu. Dragi gosti Yaya, Saša, Dino, Čipkice i super djeca iz dječjeg zbora Mozzartine.

Next

Album Ede Maajke 'Put u plus' Rock&Off nagrada za Album godine!

edo maajka put u plus download

Migrantska kriza Jedna misao kaže i kako možeš otići s Balkana, ali ne i istjerati Balkan iz Balkanca pa se Edo i dalje ne libi neuralgija onih koji ostadoše ovdje ili se spremaju na odlazak u prosperitetnije krajeve. Bend, naime, Edi daje jedan poseban forte zbog kojeg njegova lirika, ali i stav dolaze do izražaja. Pruža katarzu nakon slušanja, prolaznost života ne čini se tako strašnom, a i tako je to kad Edo servira realnost i baci na promišljanje. Danas se taj strah proteže i prema drugima i drugačijima koji u Europu stižu i s Istoka i s Juga, često zbog jada i nevolja koje su im kroz prošlost i sadašnjost više prouzročili Zapad i Sjever nego lokalna vlast. Na prvo slušanje znao sam da će to biti album koji će mi zadati problem oko teksta. Uz zahvalu svim prisutnima, Edo Maajka je najavio i sljedeće veliko druženje sa svojom publikom — koncertom u Dom sportova koji će se održati u novom terminu 16. Kako zvuči novi Edo, publika i kritika moći će čuti na velikom glazbenom spektaklu u Domu Sportova.


Next

Edo Maajka predstavio novi album ‘Put u plus’

edo maajka put u plus download

U tom smislu mogu se očekivati i novi poklonici njegova zvuka kojeg suvereno predstavlja i činjenicom kako je sam, po prvi puta, u ulozi svojeg glazbenog producenta. Jedni bježe od rata, drugi od siromaštva, treći zbog klimatoloških promjena, ali u konačnici sve je to manje-više isto kao i kad su u ona davna vremena Južni Slaveni došli na prostor Ilira. Glazbeni produkt te, komotno možemo reći balkanske supergrupe je mješavina glazbenih žanrova kojima Maajka već godinama suvereno vlada. Mučno je to zapakiran opis Izraela kojeg Edo promatra iz prizme Balkana jer je i sam, kako kaže, proživio vrijeme u kojem su padale granate. Srećom, Edo je već tada imao pretvrdu glavu i prevelika muda da bi mu to zaustavilo misli i jezik, a bilo je i mnogo onih koji su prigrlili i njega i njegove misli i pjesme, onako kako je i on prigrlio Zagreb kao svoj novi dom. Za potpisnika ovih redaka i više nego dobar.

Next

Put U Plus

edo maajka put u plus download

Ista pjesma mogla bi se s obzirom na tamnu stranu ljubavne tematike naći i na albumu Letu Štuka. Put u plus Izdavač: Dallas Record. On je jedna velika pilula realnosti s daškom pozitive, kako to samo Edo umije. Na tom albumu, između ostalog sviraju i Mirsad Dalipi, također član Balkan Zoo Ensmeblea, alfa i omega Chuia i Mangroovea maestro Toni Starešinić te Yogi Lonich, inače bivši gitarist Chrisa Cornella i Grammyjevac. Uključio se flashback na taj lipanj 2010.

Next

Edo Maajka predstavio novi album ‘Put u plus’

edo maajka put u plus download

U pjesničkoj formi i gardu za mikrofonom to je hip hop, a u svirci tvrdokuhani rock i funk album s pankerskom energijom i psihodeličnim tonovima. Stoga samo valja reći — ne izgledaju loše te četrdesete, pogotovo, ako je suditi po ovom albumu, za stvaralaštvo. Uz zahvalu svim prisutnima, Edo Maajka je najavio i sljedeće veliko druženje sa svojom publikom — koncert u Dom sportova koji će se održati u novom terminu 16. Očekivalo se da će i idući album biti napravljen s bendom, no nažalost nije. U tom smislu možemo očekivati i nove poklonike njegova zvuka kojeg suvereno predstavlja i činjenicom kako je sam, po prvi puta, u ulozi svojeg glazbenog producenta. Dopustio si je da se do kraja ogoli i u svoju liriku utka osobne crtice iz svog života, pokazujući pritom da i on ima svoje strahove, nadanja, razmišljanja i da smo u konačnici svi takvi. Novim albumom Edo Maajka predstavlja svoj žešći zvuk koji u kombinaciji vrsnog repanja i čvrstih gitarskih rifova zvuči poput odličnog rock and rolla čime ovaj već proslavljeni hip-hoper širi područje svojeg glazbenog utjecaja.

Next

Edo Maajka (2018)

edo maajka put u plus download

Edina kritika u pjesmi prilično je oštra i direktna, a njenoj težini pridonosi i glazbeni aranažman na kojem dominiraju psihodelični premazi Rašićevog bassa i Starešinićevog hammonda. Taj album predstavljao je zaista veliki izazov. Savršeno ga razumijem jer i ja sam ta manjina koja nema ništa protiv ikoga, ma otkuda došao zbog nevolje i ma koje vjere, rase ili nacije bio. Prvo izdanje nezavisne novinarske nagrade okupilo je mnoge vrhunske glazbenike, a žiri je bio u sastavu 64 novinara i medijskih djelatnika koji prate i podržavaju domaću glazbenu scenu već dugi niz goidna. Kolo je to istomišljenika različitih etiketa kojima je dosta ustaša, četnika, partizana i balija, u posljednjih dvadesetak godina svima omiljene teme na ovim prostorima.

Next

Edo Maajka

edo maajka put u plus download

Možda se zato tako lako poistovijetiti s novim Edinim albumom. . Uz savršeno usklađeni bend koji čine Yogi Lonich gitara , Mario Rašić bas , Mirsad Dalipi bubanj , Edo Maajka je energijom, scenskom dominacijom, vještinom repanja i odličnom interpretacijom oduševio publiku. Nedavno negdje pročitah kako je čovjek današnjice — migrant. Uz savršeno usklađeni bend koji čine Yogi Lonich gitara , Mario Rašić bas , Mirsad Dalipi bubanj , Edo Maajka je energijom, scenskom dominacijom, vještinom repanja i odličnom interpretacijom oduševio publiku. Upozorava na zlo Ono što se nije promijenilo je dojam o Edi Maajci kao velikom i važnom pjesniku koji nepogrešivo prepoznaje znakove apokalipse pa pjeva o njima shvaćajući da je dužnost umjetnika, lokalno i globalno, upozoravati na zlo.

Next

Album Ede Maajke 'Put u plus' Rock&Off nagrada za Album godine!

edo maajka put u plus download

Jedino im je ekonomija u nešto boljem stanju, ali u strahu da ne izgube privilegije dižu žilet-žice gdje god stignu pa bismo uskoro i Europom mogli putovati kroz kontrolne punktove poput onih između Izraela i Palestine. Da se razumijemo, i dalje tvrdim da mi ovaj album zadaje problema jer ga je veliki izazov opisati, a da ne zvuči kao klišejizirano trubljenje hvalospjeva. Još donedavno nama Balkancima solili su pamet s kulturnog i uglađenog Zapada kako je naša mržnja atavizam, no odjednom je ista postala paneuropska paradigma. Dapače, čovjek je napravio najzreliji, a vjerojatno i najbolji album karijere. Ukratko, ako ga je u Zagreb natjerala ili dovela nevolja, Tel Aviv je postao njegov dom odabirom, a zbog tih selidbi proširile su mu se i vizure. Dogodila se situacija da prvi puta od prve do zadnje pjesme mogu odgovorno reći kako se radi o jednom od ponajboljih domaćih izdanja. Ipak, tko je bolji rock utjecaj od, kako bi se ono reklo, tate svih koji su se primili gitare na Balkanu.

Next