Male priče o velikim slovima free download. Lektire za osnovnu i srednju školu druzenje igrice online učenje edukacija: Male priče o velikim slovima lektira

Male priče o velikim slovima free download Rating: 6,5/10 544 reviews

Lektirko Prepričana Lektira za Osnovnu Školu

male priče o velikim slovima free download

U životu se nije držao samo jednog zanimanja već se okušao u mnogima. Zvonimir Balog - Male priče o velikim slovima Kratak sadržaj - Ah ta abeceda! Dok ju je tako promatrala, Tonkica je polako gubila samopouzdanje. Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima Naša stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja. Ako i donji zub otpadne nastat će slovo F. Osim što je pisac, on je slikar, kipar i ilustrator. Klikom na knjigu možete ju pročitati ili skinuti na računalo. Tekstovi su mu prevedeni na devetnaest jezika.

Next

Male priče o velikim slovima

male priče o velikim slovima free download

Slovo D početno je slovo mnogih lijepih imena. P: Najviše mi se dopala priča o slovu P, zato jer moje ime počinje slovom P. U životu je radio puno poslova, a neki od njih su: administrator, pipničar, dekorater, nastavnik, predavač na Pedagoškoj akademiji, urednik časopisa, televizijski urednik i drugo. Vrsta djela: zbirka pjesama Bilješka o piscu: Zvonimir Balog rođen je 1932. Slova je uspoređivao s nekim poznatim predmetima kao što su češalj, jabuka ili perec. Ja jako volim crtati i znam nacrtati svašta - rekla joj je Tonkica. Zvonimir Balog u Malim pričama o velikim slovima na djeci zanimljiv način nudi najjednostavniji način za upamtiti sva slova redom po abecedi.

Next

Male priče o velikim slovima

male priče o velikim slovima free download

Bila je lijepa i mlada, imala je dugu plavu kosu svezanu u rep visoko na glavi, ali izgledala je namrgođeno. Napisao je šezdesetak knjiga za djecu i odrasle, a i autor je nekih antologija. Ponekad ćeš se susretati s neugodnostima, ali ne treba odustati. Slovo C se savilo poput pereca da ga lakše upamte djeca. Provirila je sa strane reda ima li krafni s čokoladom.

Next

Male priče o velikim slovima

male priče o velikim slovima free download

Ako tom P dodamo donju nogicu nastane R. Među nagrade ubrajamo višestruko osvajanje nagrade Grigor Vitez, Ivana Brlić-Mažuranić i Goranovu plaketu. J je naravno kao štap okrenut naopačke. Slovo Č ima oblik lončeva uha na kojem sjedi muha. Na tren je pomislila kako je bolje da se vrati kući bez kruha i krafne i sve pokuša objasniti mami.

Next

Download Nevidljiva Iva Pjesma Zvonimir Balog

male priče o velikim slovima free download

Osim što je pisac, on je slikar, kipar i ilustrator. N je za noge, ništa, naranču i nos. Sva sretna, otrčala je niz stube. U pjesmama autor opisuje kako je slovo nastalo te predmet na koji ono podsjeća. Isto tako navodi da slova ne mogu mijenjati svoje kućice i da ona uvijek moraju biti tamo di se i sada nalaze. Slova P i R su susjedi u abecedi, a pisac navodi da su oni čak i rođaci jer su dosta slični.

Next

Download Nevidljiva Iva Pjesma Zvonimir Balog

male priče o velikim slovima free download

Kad je mama vidjela kćerino zabrinuto lice, upitala ju je što nije u redu. Dodala je i male, pahuljaste oblačiće, ali ni jedan preko sunca. Čak je radio i kao ilustrator svojih knjiga. Tekstovi su mu prevedeni na 19 svijetskih jezika i jedan je od najnagrađivanijih hrvatskih pisaca. Male priče o velikim slovima dio je uobičajene lektire za one najmlađe koji tek upoznaju slova i moraju ih naučiti kako ona slijede po redu. Tonkica se vratila kući i predala mami vrećicu. Kaže da kada bi slovo promijenilo mjesto stanovanja, u abecedi bi nastala zbrka i nitko više ne bi znao gdje se koje slovo nalazi.


Next

Bajke i priče za djecu

male priče o velikim slovima free download

U je slovo kojim se glasaju krave kada telefoniraju da im je nestalo trave. Zatim se vratila u kuhinju i rekla: - Mogu li ja i sutra otići po kruh i krafnu? Kada slovu D slovo Ž navrati nastane DŽ. Dalje govori o tome kako slova P i R imaju uvijek na svojim leđima torbe, a razlika im je u tome što slovo R za razliku od slova P sa sobom uvijek nosi i štap. Jedno se I razboljelo i drugo I na glavi ponijelo i tako je nastalo T. Dakle, evo ti novac i vrećica. Izvukla je velik papir iz bloka za crtanje i nacrtala veliko, jarkožuto sunce.

Next

Lektirko Prepričana Lektira za Osnovnu Školu

male priče o velikim slovima free download

Teta je uzela novac i vratila joj ostatak, a Tonkica se zahvalila i izašla iz pekarnice. Toliko muke naučiti sva slova za đaka prvaka. Osvojio je brojne nagrade, a zasigurno one najpriznatije su nagrade Grigor Vitez, Ivana Brlić-Mažuranić i Goranovu plaketu. Književno djelo Zvonimira Baloga poznato je i čitateljima izvan Hrvatske. Ali, možda će joj se uskoro u životu nešto promijeniti na bolje, pa će opet imati razloga za osmijeh. No, Š voli biti ponekad i na početku riječi da bude vođa drugim slovima.

Next

Numius lektire: Zvonimir Balog: Male priče o velikim slovima

male priče o velikim slovima free download

Ja sam ipak toliko velika da mogu sama kupovati, iako nisam još visoka kao odrasli. Pjesničke slike su jednostavne, ali učinkovite. Damir je Davoru dao pola jabuke. O već svi znaju kao najokruglije slovo. U je slovo kojim se glasaju krave kada telefoniraju da im je nestalo trave. Teško mu je jer mora nositi tešku torbu koja je puna riječi, čak njih 200! Tako se slovo R često oslanja na svoj štap i to u riječima kao što su: rudar, rak ili ratar.


Next

Lektire i knjige za čitanje

male priče o velikim slovima free download

P: djed, djeca, Damir E: djed, dan, Damir Ovo je bila naša prva lektira i sve je bilo pisano tek naučenim tiskanim slovima. Napisao je šezdesetak knjiga za djecu i odrasle, a i autor je nekih antologija. Kada slovu D slovo Ž navrati nastane DŽ. Jedno se I razboljelo i drugo I na glavi ponijelo i tako je nastalo T. Prva samostalna kupovina bila je prava pustolovina. Pomaže djeci da ih lakše zapamte tako što ih uspoređuje s nekim slovima koja, kako on govori, imaju kapu.

Next